Pogovorna delavnica: Kaj je telo?

Zaradi velikega zanimanja razpisujemo dodatne datume delavnice: 19.2. in 22.2. Vabljeni.

Telo in govorica sta temeljni izhodišči psihoanalize, ki sta med seboj močno povezani. Govorjenje o njunem vzajemnem odnosu omogoča razreševanje simptomov za katerimi trpimo.
Ko se govorica in telo prepleteta, ostane na telesu sled tega prepleta. Prepoznamo jih kot simptome ali dogodke telesa. Ti dogodki telesa so prekriti z govorico. Če o simptomih govorimo jim dajemo pomen. S tem jim damo vrednost nekega sporočila. Simptomi nekaj pomenijo. Z govorjenjem jih razvozlamo.
Telo se v vsakdanji govorici povezuje z identiteto in seksualnostjo, ki sta zaradi različnih pomenov pogosto vzroka določenih težav in simptomov. Kljub temu, da živimo v tako imenovani svobodi identitete, seksualnosti in izgleda telesa, pa morda zdaj bolj kot kadarkoli pojavljajo težave povezane s telesom in njegovim pomenom.
Vprašanja, ki si jih zastavljamo v zvezi s telesom in njegovimi pomeni zahtevajo nekaj časa za razvoj odgovorov. Delavnica odpira možnosti nadaljnjega bolj poglobljenega dela na tej vsebini.
Delavnica je primerna za vse, ki jih zanimajo vprašanja telesa in telesnosti, ter njegova povezanost s simptomom, (spolno) identiteto in seksualnostjo. V okviru delavnice bomo govorili o lastnih pogledih na telo, težavah s katerimi se soočamo vezanih na telo ter skušali razumeti kaj nam telo govori in česa nismo spregovorili.

Srečali se bomo v torek 12.2. ob 18. uri v Centru za psihoanalizo na Gosposvetski 5 (1.nadstr.) v Ljubljani.
Delavnico bosta vodili dr. Ana Jereb, psihoanalitičarka in Nika Nikolič, psihodinamska psihoterapevtka in psihoanalitičarka.

Prispevek za udeležbo znaša 15 EUR. Število mest je omejeno, zato zbiramo obvezne prijave na: anajereb@czp.si ali nikanikolic@czp.si. Za morebitna vprašanja ali dodatne informacije smo vam na voljo na zgornjih elektronskih naslovih ali na telefonu 070- 368- 274.