Pogovorna delavnica: Med govorico in telesom

K telesu lahko pristopimo na več načinov. Po eni strani smo lahko pozorni na njegove simptome. Te si lahko predstavljamo kot govorico telesa, ki pove tisto, česar ne ubesedimo. Da bi prepoznali govorico telesa je potrebno govoriti z besedami. Z besedami dajemo simptomom pomen. S tem jim damo vrednost nekega sporočila. Simptomi nekaj pomenijo. Z govorjenjem jih lahko razvozlamo in morda razumemo več o tem zakaj se nam poajvljajo.

Po drugi strani pa dajemo telesu bolj splošen, vsakdanji pomen, ga pogosto povezujemo z identiteto in seksualnostjo, pri katerih se lahko pojavijo vsakdanje težave. Zakaj je temu tako, če pa živimo v domnevni svobodi identitete, seksualnosti in izgleda telesa? Zakaj se nam torej ravno zdaj, morda bolj kot kadarkoli pojavljajo težave povezane s telesom in seksualnostjo?

Vprašanja, ki si jih zastavljamo zahtevajo čas in individualni pristop k vsakemu govorečemu subjektu. Na sami delavnici se bomo dotaknili začetkov in usmeritev k vprašanjem telesa, se dotaknili posamičnih fiksacij in pomenov, ki nam povzročajo težave in simptomatike.

Delavnica je primerna za vse, ki jih zanimajo vprašanja telesa in telesnosti, ter njegova povezanost s simptomom, samopodobo, (spolno) identiteto in seksualnostjo. V okviru delavnice bomo govorili o lastnih pogledih na telo, težavah s katerimi se soočamo vezanih na telo ter skušali razumeti kaj nam telo govori, poskušali izgovoriti tisto česar (še) nismo izgovorili in nasloviti določene vzroke za nastanek težav.

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 17.6. med 18. in 20. uro v Centru za psihoanalizo na Gosposvetski 5 (1.nadstr.) v Ljubljani.

Delavnico bosta vodili dr. Ana Jereb, psihoanalitičarka in Nika Nikolič, psihodinamska psihoterapevtka in psihoanalitičarka.

Prispevek za udeležbo na delavnici znaša 30 EUR. Število mest je omejeno, zato zbiramo obvezne prijave na: anajereb@czp.si. Za morebitna vprašanja ali dodatne informacije smo vam na voljo na zgornjem elektronskem naslovu ali na telefonu 070- 368- 274.